Яценюк визнав, що у Тимошенко "перший блін" вийшов краще, ніж у депутатів

П'ятниця, 11 квітня 2008, 11:33

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до секретаріату Кабінету міністрів з проханням слідкувати за тим, щоб на звернення лідерів фракцій парламенту відповідав керівник уряду.

Так Тимошенко відреагувала на зауваження представника Компартії про те, що на звернення лідера фракції КПУ Петра Симоненка до уряду відповідав заступник міністра, а не прем'єр.

"Я прошу секретаріат Кабінету міністрів слідкувати за тим, щоб на звернення керівників фракцій відповідала особа не нижча за статусом за прем'єра. Ми змінимо цю погану традицію", - зазначила прем'єр.

Після її виступу у парламенті голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що "парламент обов'язково розгляне програму дій уряду як політичний документ".

"Ми також просимо внести на розгляд Верховної Ради державну програму соціально-економічного розвитку та зміни до закону про державний бюджет і ми їх одночасно за один пленарний день розглянемо", - зазначив спікер.

"Я думаю, що той лист, який я отримав від вас позавчора, вказує на те, що у вас практично готові зміни до бюджету і ви готові надіслати їх до кінця поточного місяця", - додав він.

Крім того, Яценюк звернувся з проханням, щоб "при представленні у парламенті урядових законопроектів приходила виключно перша особа – міністр, як член Кабінету міністрів".

"Щодо сьогоднішнього дня, то, шановні колеги, перший блін з боку уряду видається краще, ніж з боку Верховної Ради", - заявив спікер.

Зі свого боку Тимошенко виступила із пропозицією: "Хочу попросити, щоб ми зробили не одну годину в тиждень зустрічі з урядом, а наприклад, дві години двічі на тиждень, бо мені дуже приємно вас бачити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування