"Приват" запропонував уряду угоду

П'ятниця, 11 квітня 2008, 13:33

Група "Приват" готова інвестувати $250 млн у реконструкцію Дніпропетровського аеропорту, якщо "Приват" переможе в конкурсі з приватизації авіакомпанії "Дніпроавіа", що володіє аеропортом.

Про це заявив у четвер перший заступник гендиректора "Дніпроавіа" Сергій Ткаченко, пише газета "Комерсант-Україна".

За його словами, "Приват" готовий інвестувати зазначену суму в реконструкцію і будівництво нової злітно-посадкової смуги, а також будинку аеропорту "Дніпропетровськ".

Ткаченко зазначив, що інвестпроект буде здійснюватися у випадку, якщо уряд погодиться приватизувати "Дніпроавіа" і група "Приват" переможе в конкурсі.

Як пише видання, пропозиції "Привату" підтримала влада області.

"Цього року на реконструкцію аеропорту з держбюджету передбачено 36 млн грн. Але ми не можемо витратити ці гроші, тому що аеропорт знаходиться в стадії санації, план якої досі не затверджений", - каже заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Сергєєв.

За його словами, група "Приват" готова інвестувати в реконструкцію аеропорту, якщо його майновий комплекс буде передано їй. "А це можна зробити тільки після приватизації "Дніпроавіа", - зазначає Сергєєв.

Він повідомив, що ситуацію з аеропортом зараз вивчає уряд – минулого тижня на нараді у віце-прем'єра Івана Васюника була створена спеціальна група на чолі із заступником міністра транспорту й зв'язку Олександром Давидовим.

"Приват" готовий заплатити за аеропорт біля $10-15 млн., повідомило джерело "Комерсанта" у групі.

"Остаточну оцінку дає ФДМ, але не думаю, що вона буде більше цієї. Йде підготовка до Євро-2012, тому, думаю, уряд піде на наші умови", - сказав співрозмовник газети.

Водночас, видання нагадує, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в лютому в ході поїздки в Дніпропетровськ висловилася проти приватизації аеропорту: "Весь прибуток піде "Дніпроавіа", а держава повинна інвестувати (усього в модернізацію аеропорту необхідно вкласти 823 млн грн, із них половину має інвестувати держава). Чому? Хіба "Приват" – найбідніша компанія?"

На думку Тимошенко, власники аеропорту повинні направити на реконструкцію як мінімум 90% від необхідної суми інвестицій.

ВАТ "Авіакомпанія "Дніпроавіа" створене у 1996 році, володіє міжнародним аеропортом "Дніпропетровськ", який входить у п'ятірку найбільших аеропортів України. У 2004 році було порушено справа про банкрутство "Дніпроавіа".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування