Яценюк побачив в парламенті нову більшість

П'ятниця, 11 квітня 2008, 13:41

Верховна Рада підтримала рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2008 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

За допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України проголосувало 363 депутати, після чого голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відзначив: "Я бачу в парламенті формується нова більшість, яка називається парламент".

За наступне військове рішення голосували 406 депутатів. На це спікер пожартував: "Головне, щоб не було 451". Як відомо, в парламенті усього 450 депутатів, а на засіданні реально присутні заледве 200.

Перед цим Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до статті 25 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо відшкодування вартості утримання військовослужбовців).

Також депутати прийняли за основу проект закону "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо змін у системі комплектування військ (сил) особовим складом).

Законом пропонується розширити перелік категорій громадян, які можуть бути прийняті на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського і старшинського складу за рахунок осіб, які мають базову загальну середню освіту, а також за рахунок створення більш привабливих умов першого контракту для громадян призовного віку та військовослужбовців строкової служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...