Екс-губернатор Київщини теж хоче у мери

П'ятниця, 11 квітня 2008, 15:12

Колишній голова Київської обласної держадміністраці Євген Жовтяк братиме участь у виборах мера Києва.

Про це він повідомив у п’ятницю на прес-конференції в УНІАН.

"Я прийняв рішення брати участь у виборчій кампанії Київського міського голови і сьогодні подав (до ТВК) відповідну заяву", - сказав Жовтяк.

Він сказав, що спонукало його до такого кроку те, що досі у виборчу кампанію не вступили кандидати, які мають необхідні знання, досвід і вміння для того, щоб керувати Києвом.

На переконання Жовтяка, кияни повинні мати змогу обирати не лише з "поважних людей, які досягли успіхів у певних сферах", а обирати людину, яка має професійні знання і досвід.

"Я думаю, що коли буде оприлюднений список зареєстрованих кандидатів, ми легко переконаємось, що тієї підготовки, яка є на даний момент у мене, в жодного з них немає", - переконаний Жовтяк.

Екс-губернатор зазначив, що майбутній мер столиці не повинен спиратися лише на думку "міфічних" фахівців, а й бути здатним приймати власні відповідальні рішення.

Жовтяк повідомив, що має економічну, юридичну, управлінську, технічну освіту і досвід тривалої роботи над проблемами наповнення місцевих бюджетів та місцевого самоврядування.

Він зазначив, що за 15 місяців його перебування на посаді голови Київської ОДА столична область за підсумками соціального та економічного розвитку піднялася з 9-го місця на 1-ше серед областей України. "Подібного результату досі ніхто не зміг показати ні в інших областях, ні на інших відповідальних посадах в Україні", - заявив він.

На думку Жовтяка, незважаючи на те, що виборча кампанія достатньо обмежена у часі, він зможе донести до киян свою передвиборну програму та перемогти. Виборчу стратегію він будуватиме на живому спілкуванні з людьми.

Говорячи про фінансування виборчої компанії, Жовтяк зауважив, що відповідно до законодавства, виборчий фонд має формуватись із внесків фізичних осіб і не повинен перебільшувати 500 тис. грн.

"Я впевнений, що після того, як буде презентована моя виборча програма, я зможу наповнити цей фонд саме добровільними внесками фізичних осіб. Я не розраховую, що на виборчу компанію буде витрачено більше, ніж це передбачено законом", - сказав Жовтяк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News