Тимошенко попросила помолитися за єдність коаліції

П'ятниця, 11 квітня 2008, 15:55

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає Всеукраїнську раду церков взяти участь у розробці змін до Конституції.

Про це вона сказала в ході зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

"Я хотіла б, щоб ми в такому ж складі з вами обговорили (зміни в Конституцію), тому що так просто ухвалити на папері зміни в Конституцію, що стосуються духовності, культури і моралі, дуже важко", - сказала вона.

При цьому Тимошенко додала, що зробить усе можливе, щоб пропозиції представників церков і релігійних організацій не залишилися без уваги.

Крім того, Тимошенко звернулася до священнослужителів усіх конфесій із проханням відслужити молитву за єдність українського політикуму.

"Я від імені уряду, президента й інших політичних сил хочу звернутися до вас із проханням помолитися за єдність і злагоду політикуму країни при вирішенні ключових питань, тому що розбрат – це сьогодні найбільше зло", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що сьогодні злагоди немає "усередині кожної фракції, усередині опозиції, усередині коаліції, у тому числі і демократичної".

Прем'єр-міністр попросила відслужити молитву в усіх конфесіях, представлених у складі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

"Я думаю, що якщо ви не пошепчете і не помолитесь, нічого не буде. Тому я прошу окремо і по всіх конфесіях, тому що кожна фракція – багатоконфесійна, і усі є вашими парафіянами. Давайте наші зусилля об'єднаємо", - сказала прем'єр.

Як відомо, Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій була створена у грудні 1996 року як представницький міжконфесійний консультативно-дорадчий орган для об'єднання зусиль з духовного відродження України, координації міжцерковного діалогу й участі в розробці проектів нормативно-правових актів із питань державно-конфесійних відносин.

На даний час до складу Всеукраїнської ради входять 19 церков і релігійних організацій, які охоплюють понад 90% релігійної мережі України.

Українські новини, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування