Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новобогданівка принесла нові жертви

П'ятниця, 11 квітня 2008, 16:32

Три піротехника Міністерства з надзвичайних ситуацій госпіталізовані в результаті вибуху під час утилізації боєприпасів на артилерійських складах у Новобогданівці (Запорізька область).

Про це Українським новинам повідомив представник Головного управління МНС в області.

Під час розвантаження ящиків із вибухівниками раптово стався самопідрив однієї з цинкових коробок, унаслідок чого від розльоту її металевих шматків зазнали легких поранень м’яких тканин кінцівок троє піротехніків - капітан, прапорщик і старший сержант служби цивільного захисту.

Постраждалим піротехнікам негайно надали первинну медичну допомогу та доставили до лікарні. Загрози їхньому життю та здоров’ю немає.

За фактом події проводиться службове розслідування, повідомляє прес-служба МНС.

Внаслідок позаштатної події загрози для прилеглих населених пунктів не було.

МНС планує до травня закінчити очищення поверхні й утилізацію найбільш вибухонебезпечних боєприпасів (першої категорії) шляхом підриву на артскладах у Новобогданівці, після чого сапери почнуть зачищення території на глибині від 1 до 3 метрів.

За приблизними оцінками, на артбазі залишилося ліквідувати 8,2 тис. тонн боєприпасів.

Усього з початку робіт на базі проведено 10,399 тис. підривів, у результаті яких знищено 1 275,868 тис. одиниць боєприпасів (4,596 тис. тонн).

28 листопада 2007 року 1 сапер загинув й 1 постраждав у результаті обвалу ґрунту під час утилізації боєприпасів шляхом підриву на артилерійських складах у Новобогданівці.

18 травня 2 піротехніки загинули й 1 травмовані через детонацію артснаряда калібру 203 міліметрів, ушкодженого під час вибухів 2004-2006 років.

6 травня 2004, 23 липня 2005 й 19 серпня 2006 на складах виникали пожежі з подальшою детонацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування