Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК просить Ющенка і Тимошенко допомогти з реєстром

П'ятниця, 11 квітня 2008, 16:59

Центральна виборча комісія просить президента Віктора Ющенка, Верховну Раду й Кабінет Міністрів вжити заходів для забезпечення умов для реалізації закону про державний реєстр виборців".

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу комісії.

Відповідно до повідомлення, текст відповідних звернень було затверджено ЦВК на засіданні в п'ятницю.

На засіданні доповідач поставленого до порядку денного питання, заступник голови Центвиборчкому Жанна Усенко-Чорна зазначила, що комісія відповідно до закону забезпечує формування інформаційно-телекомунікаційної системи реєстру.

За її словами, у процесі реалізації заходів щодо створення реєстру й введення його в експлуатацію виникли обставини, які заважають виконанню ЦВК положень закону про держреєстр, зокрема в частині реалізації плану заходів з формуванням інформаційно-телекомунікаційної системи реєстру.

Крім цього, через відсутність робочих приміщень служби розпорядника реєстру, немає можливості здійснювати закупівлю, установлення й настроювання програмно-технічного забезпечення серверної кімнати цієї служби, а також організацію робочих місць її працівників.

ЦВК підкреслює, що неодноразово зверталась до уряду й парламенту із цього приводу, але це питання так і залишається невирішеним.

Як повідомляло агентство, заступник глави Секретаріату президента Марина Ставнійчук виступає за розгляд Верховною Радою бездіяльності Центральної виборчої комісії щодо створення державного реєстру виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування