Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко зробить Шуфрича віце-спікером?

П'ятниця, 11 квітня 2008, 18:12

Голова партії "Єдиний центр" Ігор Кріль звинувачує Блок Юлії Тимошенко у співпраці з Партією регіонів, що загрожує існуванню Коаліції демократичних сил.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Кріля.

"Вчора на засіданні фракції БЮТ у Верховній Раді оголошено про плани цієї політичної сили, які йдуть у розріз із коаліційними домовленостями, вказують на її зрадницьку позицію стосовно демократичної більшості у парламенті", - йдеться в заяві.

За інформацією, яку Кріль отримав начебто від одного з бютівців, на засіданні йшлося про одноголосну підтримку депутатами від БЮТ кандидатури від фракції Партії регіонів Нестора Шуфрича на посаду першого заступника голови Верховної Ради.

"Це питання вноситиметься до порядку денного вже цього вівторка (15 квітня)", - заявляє Кріль.

За його словами, таким чином, за кілька днів вся країна одержить черговий приклад парного голосування БЮТ і опозиційної Партії регіонів.

"Вкотре буде засвідчено факт тісної співпраці "сердечних" з командою, яка творила беззаконня у пізньокучмівський період. Наочно підтвердиться лобіювання БЮТом Шуфрича – діяча, якого вже відкрито називають зв’язковим між Тимошенко і Медведчуком", - констатує голова "Єдиного центру".

Також Кріль стверджує, що БЮТ разом із Партією регіонів вирішив забезпечити внесення змін до Конституції, для чого вони планують створити у парламенті спеціальну конституційну комісію.

"Сьогодні лідерка БЮТ публічно, з парламентської трибуни підтримала цю ідею, яка спрямована проти Національної конституційної ради, створеної Указом президента. Цю цинічну змову БЮТ і ПР слід розцінювати не інакше, як відкриту, демонстративну зраду, обман своїх виборців, відмову від демократичних поглядів", - переконаний Кріль.

Крім того, за його словами, БЮТ підтвердив готовність разом із "регіоналами" готувати підґрунтя для визнання Верховної Ради недієздатною та нових виборів.

Як відомо, Кріль належить до людей голови секретаріату президента Віктора Балоги.

***

У свою чергу Шуфрич обурився заявою Кріля. "Кандидатуру на посаду першого віце-спікера від фракції Партії регіонів буде визначати виключно наша фракція і ніхто інший", - ідеться у коментарі Шуфрич у відповідь.

У тексті нічого не сказано про те, чи ведуться переговори про підтримку Шуфрича з боку БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування