Ющенко не радить БЮТ і регіоналам іти авантюрною дорогою

П'ятниця, 11 квітня 2008, 19:03

Президент Віктор Ющенко закликає завершити роботу над концепцією нової редакції Конституції у Національній конституційній раді

Президент звернувся із таким закликом до лідерів парламентських фракцій, повідомляє прес-служба президента.

"Ця концепція може бути винесена на засідання Конституційної ради у третій декаді квітня", - сказав президент.

Після цього у вигляді законопроекту мають бути напрацьовані конституційні зміни, які повинні розглядатися в порядку, встановленому Конституцією: у Верховній Раді, за наявності висновку Конституційного Суду, з подальшим винесенням на всеукраїнський референдум для остаточного рішення.

Президент наполягає на тому, що такий алгоритм конституційної реформи є найбільш демократичним і оптимальним для здійснення підготовки збалансованого та узгодженого проекту нової редакції Конституції України.

"Робота Національної конституційної ради дає можливість широкого залучення представників політичних сил, фахівців конституційного права, інших галузей права і суспільних наук, відомих правозахисників і громадських діячів, представників регіонів України", - сказав президент.

У цьому контексті він звернувся до лідерів фракцій з пропозицією дотримуватися спільних дій, про які йшлося, у тому числі, на першому засіданні Національної конституційної ради.

Президент прокоментував ситуацію у парламенті, де було зареєстровано декілька законопроектів щодо проведення конституційних змін виключно Верховною Радою.

Він наполягає на тому, що створювати тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради з питань підготовки і опрацювання проекту змін до Конституції є неконструктивним без внеску Національної конституційної ради, утворення якої свого часу було погоджено з парламентськими політичними силами.

"Це не таємна вечеря, де повинні працювати тільки народні депутати. Над системними змінами до Конституції повинні працювати і громадські організації, правники, правозахисники", - зазначив Ющенко.

"Поки не завершила роботу Національна конституційна рада, інший процес у парламенті - це працювати на дестабілізацію політичної ситуації в Україні", - наголосив президент.

"Я не радив би йти цією авантюрною дорогою. Я хотів би, що б ми не забували, що ми працюємо на Україну, а не на інтриги партій чи окремих осіб. Нам треба зберегти в Україні політичну стабільність", - наголосив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування