Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко заборонили чіпати ниву президента

П'ятниця, 11 квітня 2008, 19:09

Секретаріат президента застерігає прем'єр-міністра Юлію Тимошенко від упередженого ставлення до голів обласних державних адміністрацій.

На цьому наголосив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, коментуючи заяву прем'єр-міністра Тимошенко щодо звільнення голів Миколаївської та Чернігівської областей, нібито за наполяганням народних депутатів.

"Прем'єр-міністр добре обізнана із законодавством і знає, що відповідно до статті 118 Конституції голів місцевих державних адміністрацій призначає і звільняє президент України за поданням Кабінету Міністрів. Однак, це не означає, що упереджене ставлення окремих чиновників Кабінету Міністрів та депутатів повинно стати причиною звільнення губернаторів", - сказав Безсмертний, повідомляє прес-служба президента.

Він підкреслив, що на закид про те, що на посади голів облдержадміністрацій приходять випадкові люди, можна зазначити, що названі голови облдержадміністрацій далеко не випадкові люди, як стверджує прем'єр-міністр.

"Олексій Гаркуша понад 5 років очолював Миколаївську область, був народним депутатом України. Людина відповідальна і принципова. Після обрання його депутатом Верховної Ради України у 2007 році відмовився від депутатського мандату на користь роботи головою обласної державної адміністрації", - нагадав Безсмертний.

"Комісія Кабінету Міністрів, яка працювала в Миколаївській області, не надала негативної оцінки діяльності обласної державної адміністрації. Принаймні жодних матеріалів щодо протилежного до секретаріату президента України не надходило", - додав він.

Говорячи про Володимира Хоменка, заступник глави секретаріату підкреслив, що він - народний депутат України І скликання, має значний досвід роботи в органах виконавчої влади на посадах голови районної державної адміністрації, голови державної податкової адміністрації у Київській області.

"Розпочавши дестабілізацію в Києві, команда БЮТ взялася за розхитування ситуації в регіонах. Ми розцінюємо подібні дії як черговий етап розкручування протистояння між членами урядової коаліції", - сказав Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...