Ющенко попросить Тимошенко не обходити його орган

Субота, 12 квітня 2008, 15:39

У понеділок відбудуться розширені збори за участю президента Віктора Ющенко, прем'єра Юлії Тимошенко, представників уряду і членів коаліції для обговорення питань внесення змін у держбюджет на 2008 рік.

Про це повідомив лідер фракції "Наша Україна - Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко на прес-конференції в суботу в Дніпропетровську, передає "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що буде йти мова і про необхідність збільшення фінансування програм енергозбереження, Збройних сил України, програм аграрного комплексу.

Також, за його словами, у проект змін бюджету-2008 не внесений пункт про 20% надбавку до зарплати для сільських учителів, лікарів, бібліотекарів, представників інтелігенції, ініційований президентом.

"З такими (економічними) показниками, що є на сьогодні, миритися не можна", - сказав він і додав, що в Україні потрібно розробляти антиінфляційні заходи.

Кириленко сказав, що також буде обговорене питання з БЮТ про те, щоб блок не голосував у парламенті за створення тимчасової комісії з розробки Конституції.

Він пояснив, що зараз працює Національна конституційна рада, яка розробляє текст Конституції. І, оскільки на сьогоднішній день ні БЮТ, ні Партія регіонів не вносили пропозиції по зміні в Конституцію, він вважає, що тільки тоді, коли буде готовий текст Основного закону, можна створювати тимчасову комісію в парламенті і вести відповідну доробку.

Як повідомлялося, Ющенко наполягає на розробці нової редакції Конституції саме Національною конституційною радою. При цьому ряд парламентських політичних сил виступає за те, що над текстом Основного закону працювала спеціальна парламентська комісія.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування