Литвин пророкує гарячу осінь

Субота, 12 квітня 2008, 19:07

Народний депутат Володимир Литвин прогнозує прийняття змін до Конституції України у вересні й потім - дострокові президентські вибори.

Таку думку він висловив на прес-конференції в Запоріжжі в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

"У травні будуть попередньо прийняті зміни до Конституції, вони будуть передані в Конституційний Суд. Буде відповідний тиск на Конституційний Суд - у вересні остаточно прийняти зміни в Конституцію, для цього необхідні голоси є, і тоді дружними рядами піти на дострокові вибори", - сказав Литвин.

За його словами, на наступному пленарному тижні буде проголосоване створення тимчасової спеціальної комісії, через яку БЮТ і Партія регіонів будуть намагатися легалізувати проект Конституції.

"Сьогодні вони (БЮТ і ПР) у багатьох питаннях солідарні. Солідарні в тому, що парламенту треба перехопити ініціативу в президента в частині конституційного процесу, прийняти нову редакцію Конституції, а потім ініціювати дострокові вибори", - підкреслив Литвин.

Він також сказав, що в Конституції буде запропонована така новація, як обрання президента в парламенті.

Литвин також вважає, що кандидат від його політичної сили на позачергових виборах мера Києва Віктор Пилипишин буде мати шанси за умови конкуренції програм.

"Якщо буде можливість кожному кандидатові провести дебати, якщо буде конкуренція програм, бачень і підходів, конкуренція компетентності, то наш кандидат має шанси", - відзначив Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News