Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко їде в Європу говорити про аборти й Далай-ламу

Субота, 12 квітня 2008, 21:26

Прем'єр Юлія Тимошенко стане почесним гостем весняної сесії ПАРЄ, що пройде в Страсбурзі з 14 по 18 квітня.

Почесними гостями також будуть канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Словаччини Іван Гаспарович і міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер, повідомляє Ліга.

В оприлюдненій ПАРЄ інформації йдеться, що серед тем, які мають бути обговорені на сесії - доступ до безпечних і легальних абортів у Європі, протидія мусульманських співтовариств екстремізму, самогубства серед дітей і підлітків у Європі, викладання європейської літератури.

Буде також надане слово французькому письменникові ліванського походження Аміну Маалуфу.

Також надійшла пропозиція про проведення позачергового обговорення питання про функціонування демократичних інститутів у Вірменії, а також дебатів по поточних питаннях про ситуації на Близькому Сході.

Міністр закордонних справ Словаччини Ян Кубіш зробить традиційне повідомлення від імені Комітету міністрів - виконавчого органу Ради Європи, і відповість на питання парламентаріїв. Свою щорічну звітну доповідь також представить Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг.

У рамках сесії комісія ПАРЄ з політичних питань проведе публічні слухання на тему "Стан у Китаї напередодні Олімпійських ігор". У слуханнях візьме участь представник Далай-лами й правозахисних організацій, що працюють у Китаї. Запрошені також представники влади Китаю.

Остаточний порядок денний буде прийнятий Асамблеєю при відкритті сесії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування