Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії звинуватили Вакарчука в істерії

Неділя, 13 квітня 2008, 12:56

Депутат Держдуми Костянтин Затулін вважає заяву міністра освіти й науки України Івана Вакарчука про те, що необхідно прибрати російську мову з вузів країни прикладом антиросійської істерії в Україні.

"Те, що зараз пропонує Вакарчук, є продовженням антиросійської істерії в Україні, що вступила у свої права після помаранчевої революції", - заявив Затулін "Інтерфаксу".

"Те, що пропонує міністр, є додатковим свідченням того, що не виконується договір про Дружбу, співробітництво, партнерство між Росією й Україною. Стаття 12 договору прямо говорить про заборону асиміляції", - підкреслив він.

За його словами, це курс на витиснення російської мови й на обмеження можливостей її застосування, що здійснювався з перших днів незалежності України при різних урядах і президентах.

Затулін вважає, що Вакарчук тому й був призначений на пост міністра, що він був схильний саме до такого підходу, що є "квінтесенцією національної мовної політики в Україні, проведеної президентом Віктором Ющенком при різних урядах".

"У період, коли уряд очолював Віктор Янукович, проводити таку політику було неможливо, але навіть у цей період інерція визначала загальний хід освітньої машини в Україні", - сказав Затулін.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування