Черновецький доплатить виборцям "авансом" до виборів

Понеділок, 14 квітня 2008, 09:38

Мерія Києва роздасть вчителям і лікарям до виборів майже 200 мільйонів гривень преміальних за рахунок зменшення виплат у другому півріччі, пише "Дело".

У розпорядження газети також потрапив документ Головного управління охорони здоров'я і медзабезпечення міста Києва, адресований головлікарям лікувальних установ.

У документі вимагають надати інформацію про додаткові виплати працівникам 50%-вої надбавки. При цьому увага акцентується на тому, що "бюджетні асигнування на січень, лютий, березень, квітень, травень і червень повинні бути збільшені за рахунок зменшення відповідних асигнувань у IV кварталі 2008 року".

Як повідомив виданню депутат Київради від Блоку Кличка Володимир Бондаренко, він уже подав запит до Верховної Ради щодо додаткових виплат.

"Я звернувся в Генпрокуратуру, в усі профільні міністерства, у правоохоронні органи й у київську територіальну виборчу комісію. Адже Черновецький у такий спосіб не просто здійсює агітацію, він порушує законодавство", - стверджує Бондаренко.

Представники київської міськадміністрації інформацію про подібні механізми збільшення доходів бюджетників різко спростовують.

За словами заступника київського голови Ірени Кільчицької, встановлення 50%-вої надбавки до зарплат медпрацівникам і лікарям було зроблено ще минулого літа і жодної передвиборної агітації в цьому немає. Тоді ж була встановлена і 20%-ва надбавка вчителям.

Інформацію про перерозподіл коштів із фонду заробітної плати Кільчицька назвала неправдою. "Цю інформацію вам, напевно, дали представники БЮТ, які хочуть очорнити мера перед виборами. Кошти на виплату додаткової надбавки були заздалегідь закладені в бюджеті Києва", - стверджує вона.

Крім додаткових надбавок вчителям і медикам, КМДА в переддень виборів має намір виплатити регулярну допомогу студентам-сиротам, довгожителям і багатодітним сім’ям.

Літні люди будуть отримувати раз у квартал від 50 до 100 грн, багатодітні родини отримають додатково по 50 грн на кожну дитину, а дітям-сиротам щомісяця будуть виплачувати по 300 грн. Отримають пенсіонери і матеріальну допомогу перед Великоднем – від 150 до 200 грн залежно від розміру пенсії.

Депутати від опозиції називають такі дії мерії Черновецького прямим підкупом виборців.

За словами Дмитра Андрієвського, БЮТ і Блок Кличка не проти підняття соціальних виплат, однак вони розуміють, що кошти для цього в міському бюджеті відсутні. "Керівники медичних і навчальних закладів отримали чітку вказівку виплачувати додаткові надбавки за рахунок майбутніх періодів. Це робиться тільки для того, щоб більше людей голосувало за Черновецького. Це маніпуляція й обкрадання громадян", - говорить депутат.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування