Міністр від НУ-НС розійшовся в поглядах з Балогою

Понеділок, 14 квітня 2008, 10:17

Віце-прем‘єр, член президії політради "Народного Союзу – "Наша Україна" Іван Васюник закликає депутатів від коаліції ухвалити закон про проведення виборів київського міського голови у два тури.

Про це йдеться у відкритому листі Васюника до демократичної коаліції у Верховній Раді.

На його думку, вибори київського мера можна буде вважати демократичними лише у випадку, якщо будуть "створені умови для вільної та чесної конкуренції кандидатів і їхніх програм".

Крім того, на думку Васюника, "для людей треба забезпечити можливість зробити усвідомлений, позитивний вибір", а міський голова "має заручитися підтримкою більшості виборців, тільки тоді він буде справді легітимним".

"Вважаю, що досягнути цього за збереження нинішньої системи виборів в один тур неможливо. Тому звертаюсь із пропозицією невідкладно зробити все необхідне для того, щоб вибори київського міського голови відбувались у два тури", - сказано у листі.

"Ухваливши відповідні зміни до законодавства, ми захистимо права та інтереси киян, знімемо гостроту питання єдиного кандидата від демократичних сил, і, в кінцевому підсумку, отримаємо легітимну владу у столиці України", - додав Васюник.

Як відомо, раніше БЮТ і деякі представники НУ-НС наполягав на ухваленні закону про проведення виборів мера Києва у два тури. Водночас, за словами члена НУ-НС Олеся Донія, проти цієї ідеї виступав президент Віктор Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...