Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

80 нових миротворців вирушають до Косово

Понеділок, 14 квітня 2008, 12:56

У понеділок, 14 квітня, розпочався третій, завершальний етап чергової ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної тактичної групи "East" сил КФОР у Косовому.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, третя група українських миротворців – 80 осіб – о 7 ранку вилетіла літаком "Boeing"-737 із військового майданчику київського аеропорту "Бориспіль" до столиці Косового міста Приштіни.

У цей же день в Україну повернуться 97 військових попередньої ротації - близько 13 години на військовому майданчику аеропорту "Бориспіль" їх зустрічатимуть міністр оборони Юрій Єхануров, керівний склад Генштабу ЗСУ, Об’єднаного оперативного командування ЗСУ та Командування Сухопутних військ ЗСУ, рідні і близькі.

Прес-служба Міноборони зазначає, що протягом І та ІІ етапів чергової – десятої – ротації, які були проведені 2 та 4 квітня, до Косового було доставлено 101 українського військового, а в Україну повернулося 83 миротворці попередньої ротації.

Загалом в рамках чергової ротації до Косового буде доставлено 181 українського миротворця, а зворотному напрямку в Україну повернуться 180 військових.

Основу національного контингенту спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної тактичної групи "East" сил КФОР у Косовому нової 10-ї ротації складає 1-й механізований батальйон 72-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу, що дислокується на Київщині. Незначну частину штатного батальйону доповнюють спеціалісти з інших частин.

Наказом міністра оборони на посаду командира національної складової "УкрПолбату" нової ротації призначено заступника командира 72-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ підполковника Олександра Загороднього.

Підрозділи Збройних сил України виконують миротворчі завдання у Косовому з 1 вересня 1999 року. Зокрема, на них покладається патрулювання, забезпечення безпеки пересування місцевих мешканців, служба на спостережних постах, надання гуманітарної допомоги, перевірка автотранспорту та населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин та контрабанди, охорона історичних пам’ятників тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування