Організаторів виборів мера Києва просять не заважати школярам

Понеділок, 14 квітня 2008, 16:01

Комітет виборців України закликає столичну територіальну виборчу комісію не використовувати для проведення голосування на позачергових виборах київського мера приміщень шкіл, де буде проводитися незалежне тестування випускників.

Про це йдеться в розповсюдженому у понеділок зверненні організації, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

КВУ просить за час, що залишився до виборів, підшукати відповідні приміщення для виборчих дільниць.

Як правило, шкільні приміщення використовуються для розміщення там виборчих дільниць, а персонал освітніх установ часто працює членами виборчкомів.

КВУ відзначає, що 23 травня пройде загальне тестування випускників середніх шкіл з географії, а 26 травня - з фізики. Для тестування будуть 23 травня задіяні 16 шкіл, 25 травня - 14 шкіл.

"Проведення голосування і тестування містить певні вимоги до облаштованості приміщень. Відповідно, стиснутий графік проведення всіх цих заходів створить додаткове навантаження на адміністрацію і персонал цих шкіл, що може привести до неналежної підготовки проведення, як тестування, так і голосування. А затримка з підрахунком голосів на цих ділянках узагалі може поставити під загрозу організацію тестування, що пройде 26 травня", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування