Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко створила орган для інформатизації

Понеділок, 14 квітня 2008, 16:06

Кабінет міністрів утворив Державний комітет інформатизації України на базі управління інформатизації Держдепартаменту з питань зв’язку та інформатизації, що ліквідується.

Це визначено постановою Кабміну від 26 березня, що оприлюднена на урядовому порталі.

Згідно з цим документом, Державний комітет інформатизації створюється як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра транспорту та зв’язку.

Установлено, що Комітет є правонаступником Держдепартаменту з питань зв’язку та інформатизації у сфері інформатизації, а цей департамент перейменовується на Державний департамент з питань зв’язку.

Постановою також затверджується положення про Державний комітет інформатизації. Згідно з ним, Держкомінформатизації забезпечує реалізацію державної політики у сфері інформатизації, формування та використання національних інформаційних ресурсів, створення умов для розвитку інформаційного суспільства.

У зв’язку зі створенням Комітету, уряд вносить зміни у положення щодо граничної чисельності працівників апарату міністерств, інших центральних органів виконавчої влади і підпорядкованих їм територіальних органів та встановлення ліміту легкових автомобілів, що їх обслуговують.

Крім того, до сфери управління Комітету доручається передати держпідприємство "Міжнародний науковий центр технологій програмування "Технософт" і держпідприємство "Державний центр інформаційних ресурсів України".

Міністерству транспорту та зв’язку доручається подати Кабміну у двомісячний строк пропозиції щодо внесення до актів законодавства змін, що випливають з урядової постанови; привести власні рішення у відповідність з цією постановою.

Згідно з постановою, у 2008 році Комітет утримується в межах видатків, передбачених у держбюджеті Мінтрансзв’язку.

Міністерство фінансів разом з Мінтрансзв’язку має передбачити видатки на утримання Комітету під час підготовки пропозицій щодо внесення змін до держбюджету на 2008 рік та проекту держбюджету на 2009 та наступні роки.

Державний комітет інформатизації розміщуватиметься по вул. Хрещатик, 22, у Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування