У "ЄЦ" вже побачили, що Медведчук пише Конституцію для Тимошенко

Понеділок, 14 квітня 2008, 17:00

Партія “Єдиний центр” заявляє, що колишній голова адміністрації президента Віктор Медведчук написав новий текст Конституції, за який мають намір проголосувати депутати від БЮТ і Партії регіонів.

“Вже розроблено і текст нового Основного закону. Його спеціально для Тимошенко написав Віктор Медведчук – її новий ідеолог, порадник і лобіст. Звісно, “документ” виписаний під “замовника”, який бачить себе в такому бажаному президентському кріслі", - сказано у заяві "Єдиного центру", повідомляє УНІАН.

"Так само зрозуміло, що положення нью-Конституції суттєво розбігаються зі змістом таких понять, як “демократія”, “розподіл влад”, “відповідальність”, - вважають представники партії.

На їхню думку, далі у планах "тандему БЮТ і Партії регіонів" – голосування за цей проект і направлення його до Конституційного Суду.

“Головна мета фактично створеної неокоаліції – перевибори Верховної Ради. Кожен із учасників цього забігу на коротку дистанцію плекає свій розрахунок: БЮТ, зберігаючи контроль над урядом, прагне поліпшити електоральний результат; Партія регіонів – розв’язати низку внутрішніх проблем, пов’язаних з існуванням різних груп впливу”, - переконані в “Єдиному центрі”.

У партії також засудили плани БЮТ і Партії регіонів створення у Верховній Раді тимчасової спеціальної комісії з розробки змін до Конституції.

"Головними персонажами цього спектаклю є БЮТ і Партія регіонів, кожен з яких намагається зіграти власну роль. При цьому союзники по навколоконституційних маніпуляціях хочуть використати один одного так, щоб виконати свої внутрішньопартійні завдання на ближчу перспективу”, – зазначається у заяві.

На думку представників партії, створення у парламенті ТСК "є черговим лобовим ударом проти демократичної більшості у Верховній Раді, оскільки фракція іншого рівноправного учасника коаліції – блоку “Наша Україна – Народна самооборона” – не підтримує цю ініціативу".

При цьому, за їхніми словами, проти такої заяви “виступають ті депутати від НУ-НС, хто не перекинувся думками та ділами в табір “воїнів світла”.

“Голосування БЮТ за ТСК – це рукавичка, кинута президентові. Це створення альтернативи створеній з ініціативи глави держави Національній конституційній раді, де забезпечено максимально можливе політичне та суспільне представництво. Натомість парламентська спеціальна комісія – це клуб за інтересами двох політгравців, де інші потенційні учасники будуть виконувати малопривабливу роль статистів, щось на зразок “кушать подано”, - сказано у заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування