Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вже готують Тимошенко до "корупційного скандалу"-2?

Понеділок, 14 квітня 2008, 17:14

Заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин вбачає в низці останніх рішень фракції БЮТ у Верховній Раді та Кабінету Міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко "ознаки корупційних інтересів" цієї політичної сили.

Про це сказано у заяві Пукшина, поширеній прес-службою президента.

На його думку, корупційні інтереси БЮТ проявляються, зокрема, при голосуванні за проекти законів, коли "вигідні виключно для БЮТ рішення підтримують фракції, які не входять до парламентської коаліції".

"Те ж саме стосується і окремих постанов Кабінету Міністрів, ухвалених на користь структур чи окремих діячів, які є членами БЮТ чи найтісніше близькі до блоку. Саме БЮТ нині продовжив естафету партійно-політичної корупції, творчо доповнив і розвинув її форми, - вважає Пукшин.

Пукшин навів приклад спільного голосування БЮТ і Партії регіонів "щодо збереження корупційних процедур закупівлі товарів і послуг за державні кошти".

"Тендерною палатою–2" став нещодавно розроблений Кабінетом Міністрів порядок проведення земельних аукціонів. Він давав монопольні повноваження з проведення операцій із землею агентству під керівництвом члена БЮТ і до того ж близького друга депутата від цієї політсили, який широко відомий як сучасний земельний магнат", - заявляє Пукшин.

"При цьому органи місцевого самоврядування, фактично, усувалися від будь-якого впливу на земельні питання. Президент своїм Указом скасував цю урядову постанову, однак Кабмін затято не бажає, щоб порядок земельних аукціонів був єдиний для всієї країни і закріплювався законом, а не регулювався в ручному режимі", - додав він.

"Корупційно-вразливою сферою інтересів БЮТ", на думку Пукшина, є приватизація низки державних підприємств.

"Є велика спокуса продати залишки держвласності для того, аби виручені кошти спрямувати на виконання передвиборчої обіцянки БЮТ – виплат компенсацій за знецінені вклади в радянському Ощадбанку. Тут і близько немає економіки, мотив таких прагнень уряду тільки політичний. Саме тому БЮТ шукає собі союзників поза коаліцією, аби протягти приватизацію через Раду", - сказав він.

"Звісно, за послуги з голосування обіцяна винагорода. Її форми різні – від передачі у власність частки держактивів до призначення на "високоліквідні" посади в податковій, на митниці, у контролюючих органах", - заявив Пукшин.

Пукшин також нагадав, що навіть депутати від БЮТ "визнавали факт торгівлі місцями у прохідній частині списку блоку на позачергових парламентських виборах, коли прохідна позиція коштувала мільйони доларів".

"БЮТ як політичній силі, що постійно закликає до боротьби з корупцією, варто зішкребти з себе всі обґрунтовані підозри в застосуванні неприйнятних методів політичної діяльності. Подвійна мораль, як і подвійні стандарти, ніколи не можуть бути ефективним засобом", – наголосив Пукшин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування