Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнений ректор підозрює Ющенка у "політичному хабарі"

Вівторок, 15 квітня 2008, 09:15

Віктор Скопенко, звільнений президентом із посади ректора Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, у понеділок оскаржив своє звільнення в суді.

У який саме суд була спрямована заява, беззмінний протягом останніх 23 років ректор замовчує, пише газета "Сегодня".

"У п'ятницю мені подзвонили і сказали, що президент просить зібрати Вчену раду. Він повідомив, що перепідпорядковує собі вуз, а я звільнений", - каже Скопенко.

Президент повідомив, що вуз виявився утягненим у політичні інтриги, але не уточнив, які саме. З ректором його звільнення не обговорювали.

Крім того, Скопенко стверджує, що сам повідомляв Ющенку, що має намір подати у відставку в 2009 році "через вік" (хоча в нього контракт до 2014 року).

Скопенко упевнений, що звільняти його немає за що – вуз процвітає, такої кількості доцентів, професорів і докторів наук, як в університеті ім. Шевченка, немає в жодному вузі Україні, а студенти постійно перемагають на олімпіадах.

Серед можливих причин свого звільнення Скопенко назвав "політичний хабар" президента Литвину, а також те, що він у 2004 році підтримував на виборах президента Віктора Януковича.

Як відомо, президент Віктор Ющенко звільнив Скопенка з посади ректора КНУ ім. Шевченка, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки ректора Володимира Литвина, який завідує кафедрою новітньої історії України історичного факультету цього університету.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування