Путіну створили робоче місце

Вівторок, 15 квітня 2008, 10:41

У понеділок на з'їзді "Єдиної Росії" лідер партії Борис Гризлов запропонував Володимиру Путіну посаду голови партії.

Єдинороси одноголосно прийняли поправки в статут, розділивши керівництво між головою партії і головою вищої ради, пишуть російські "Ведомости".

Остання посада збережеться за Гризловим.

Вступати в ряди єдиноросів Путіну необов'язково — за статутом головою партії може бути безпартійний. Обидва голови обираються на чотири роки.

Заступник секретаря президії "Єдиної Росії" Олег Морозов переконував, що кардинальних змін у керівництві партії на з'їзді не відбудеться.

Його колега по президії Андрій Ісаєв пояснив, що Путін зможе прийняти пропозицію єдиноросів і стати головою 7 травня після інаугурації нового президента Дмитра Медведєва.

Це дозволить Путіну дотриматися обіцянки і залишатися безпартійним президентом. А чи одержить він партквиток, питання вторинне: у свідомості громадян він стане єдиноросом, вважає Ісаєв.

Раніше посада голови партії і глави вищої ради була об’єднана.

Відповідно до поправок до статуту голова партії вправі проводити з'їзди, засідання вищої ради і генеральної ради, скликати позачергові засідання вищих органів партії, пропонувати кандидатури на посади в керівних органах партії.

Також він може призупинити повноваження і дії членів керівних і центральних органів партії, секретарів регіональних політрад. Рішення про дострокове припинення повноважень голови партії приймається відкритим голосуванням 2/3 делегатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування