"Євразу" мало власності Коломойського. Він хоче ще

Вівторок, 15 квітня 2008, 11:02

Evraz Group не переводить ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" на свій баланс від компанії Lanebrook, тому що не володіє контрольним пакетом акцій.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник аналітичного департаменту ТОВ "Євразхолдинг" Георгій Єлисєєв.

"Немає контрольного пакета акцій", - сказав він у ході щорічної міжнародної конференції "Сталь зі СНД і Східної Європи на світових ринках" у Києві.

Відповідаючи на питання агентства, чи веде переговори "ЄвразХолдинг" з іншим великим акціонером ПГЗКа про покупку його частки, Єлисєєв повідомив, що такі переговори ведуться, не уточнивши подробиць.

Як повідомлялося, Evraz здобуває в Lanebrook українські ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського (95,57%), коксохімічний завод "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохімічний завод (93,83%), які раніше належали групі "Приват".

Угоду Evraz планує завершити в першому півріччі 2008 року.

При цьому віце-президент Evraz Goup з корпоративних відносин і зв'язків з інвесторами Ірина Кібіна на початку квітня повідомляла агентству, що вже завершено угоду з придбання шести активів групи "Приват" найбільшим акціонером Evraz Group - компанією Lanebrook.

Наразі проходить процедура due diligence, остаточно оцінюється вартість цих активів, після чого вони перейдуть Evraz Group.

Кібіна підкреслила, що Evraz будуть передані тільки п'ять активів, без акцій ПГЗКа, що залишаться у власності Lanebrook, не уточнивши подробиць.

За інформацією ЗМІ, приблизно 50% акцій ПГЗК володіють акціонери "Євразу", майже 25% контролює Вадим Новинський і ще деяких менш 25% акцій мав купити "Метінвест" Рината Ахметова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...