Литвин збирається на вибори у столиці

Вівторок, 15 квітня 2008, 11:05

Тимчасовий виконувач обов'язків ректора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Литвин наполягає на тому, щоб якомога скоріше були проведені вибори ректора.

"Я хочу, щоб якомога швидше відбулися вибори і колектив обрав собі ректора", - сказав Литвин журналістам у Верховній Раді.

За його словами, він сам погодився на посаду тимчасового виконувача обов'язків ректора, оскільки "не міг спостерігати той погром, який останнім часом творився в університеті".

На переконання депутата, незважаючи на те, що Київський національний університет повинен бути осередком української інтелігенції, "там працюють розумні, але залякані люди".

"Я погодився на цю посаду для того, щоб оголосити про проведення чесних, прозорих виборів на посаду ректора. У цьому я бачу своє зобов'язання і, якщо хочете, свою місію", - заявив Литвин.

На його думку, у діяльність університету привнесено багато корупції та політики: "Університет останнім часом живе зведенням рахунків".

"Якщо людина не подобається, то для цього ліквідовують підрозділ. Або коли заднім числом підписується наказ і призначається близький родич проректором з наукової роботи і йому одразу встановлюється надбавка у 50% інтенсивності роботи – скажіть, будь ласка, це що приватна установа?", - обурився Литвин.

"Шевченківський ВУЗ буде шевченківським ВУЗом, а не приватною фірмочкою", - заявив депутат. При цьому Литвин додав, що висуватиме і свою кандидатуру на посаду ректора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News