Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Святого отця" повели у Київраду без згоди? У комуністів є доказ

Вівторок, 15 квітня 2008, 13:33

Архієпископ Вишгородський Владика Павел спростовує, що балотується до Київради.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", відповідаючи на запитання, чи правда те, що він балотується до Київради "чи то за списком Компартії, чи то за списком Партії регіонів".

"Ні, я ніяк не можу проходити по цих списках, тому що в мене є Синод, є предстоятель церкви, і мови про вибори поки ще ніхто не вів. Мене ще ніхто не благословив. Так що це тільки чутки", - сказав Владика Павел.

На запитання, чи велися якісь переговори між ним і ЦК Компартії, архієпископ відповів: "Вони колись мені пропонували брати участь у виборах разом із ними, але я чітко не відповів ні так, ні ні".

У свою чергу, прес-служба Комуністичної партії оприлюднює у вівторок лист Владики Павла (Петра Лебідя) за підписом від 9 квітня, яким він дає свою згоду балотуватися у депутати Київради від Київської міської організації Компартії.

Фото прес-служби КПУ

Між тим, в інтерв’ю "Дело" на прохання прокоментувати указ президента, відповідно до якого Лавра повинна перейти з муніципальної в державну власність, Владика Павел відповів:

"Насправді указ президента не має сили. Справа в тім, що там немає точних указівок, говориться тільки про "поліпшення життя Лаври". Я збирав багатьох експертів, юристів, які підтвердили, що цей указ не може бути виконаний з тієї причини, що на таке мають дати свою згоду мерія і депутати Київради. Перед тим як видавати такі укази, треба подумати, чи не призведе це до якихось непередбачених наслідків".

Крім того, на прохання розповісти, що ж, усе-таки, відбулося зі зруйнованою Лаврською брамою, Владика Павел сказав:" Уночі, десь після одинадцяти, вони самі по собі звалилися, я навіть не був тоді в Лаврі".

"Насправді врата були на 60% зношені. Ми зверталися кілька разів до директора музею, він сказав, що в нього немає грошей. Мені надіслав лист: ви повинні поремонтувати. У нас теж немає грошей ремонтувати державні установи. Я був у відрядженні, коли мені подзвонили – обвалилася арка якась, слава Богу, що вночі", - додав він.

"До подиву, коли щось звалиться, то прибігають відразу всі журналісти. Але коли ми запросили вже на відбудовані ворота, практично ніхто не прийшов", - пожалівся священнослужитель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: