Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко хоче поговорити з Лавровим про слова Путіна про "не державу"?

Вівторок, 15 квітня 2008, 13:43

Україна висловлює тривогу в зв'язку з висловлюваннями низки високопоставлених представників Росії.

Про це заявив глава МЗС Володимир Огризко під час зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у вівторок у Москві, передає Ліга.

"Нас стривожили деякі заяви високопоставлених представників російської держави. Сподіваюся, у ході сьогоднішньої зустрічі ми обговоримо ці висловлення, а також подальший хід російсько-українського діалогу", - сказав він.

Лавров у свою чергу відзначив, що російська сторона дуже цінує можливість провести черговий раунд міжвідомчих консультацій у Москві.

"Ми розглядаємо ваш візит як свідчення продовження діалогу, що підтверджує, що відносини з Україною є пріоритетом у зовнішній політиці Росії", - сказав він, звертаючись до Огризка.

Лавров нагадав, що між Росією й Україною підписаний План дій, що "є дуже насиченим, і сторони повинні приділити особливу увагу його виконанню, з огляду на, що міністерства закордонних справ двох країн наділені функціями його координаторів".

"Ми розраховуємо, що сьогодні поговоримо про те, як вести роботу з усіх цих напрямків", - сказав Лавров, якого цитує РІА "Новости".

Огризко у свою чергу відзначив, що між двома країнами йде інтенсивний діалог. "Ми знаходимося у фазі інтенсивного переговорного процесу, і раді тому, що такий діалог допомагає обговорювати всі існуючі питання. Наша мета - мати з Росією дружні і добросусідські відносини", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування