Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов хоче створити українську "Силіконову долину"

Вівторок, 15 квітня 2008, 15:09

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов вважає, що стратегію розвитку України треба будувати на інтелектуальному рівні.

Про це він заявив після зустрічі з українськими науковцями у Національному технічному університеті "Київський політехнічний інститут", повідомляє прес-служба БЮТ.

"Коли ми почнемо все будувати на інтелектуальному рівні, тоді в нас не буде проблем з вугіллям, нафтою та енергетикою", - сказав Турчинов.

Реклама:

На його думку, спілкування на рівні керівників українського уряду з інтелектом нації має відбуватися частіше.

Турчинов зазначив, що "Київ, в першу чергу, - це інтелектуальний центр, і безумовно осередком такого центру є Київський політехнічний університет".

"Крім того, науковий технопарк, який створено на базі Київської політехніки, зараз працює саме над стратегічними питаннями, над питаннями Києва. Зокрема, ці питання пов’язані з енергозбереженням", - сказав перший віце-прем'єр, кандидат у мери столиці.

ВІДЕО ДНЯ

На думку Турчинова, це найактуальніше питання, яке треба вирішувати негайно.

"Мені здається, що спільними діями з урядом, який повинен повернутися обличчям до науковців, та керівництвом Київської Політехніки ми повинні вийти на створення, фактично, власної української Силіконової долини", - зауважив Турчинов.

За його словами, уряд повинен вже у нинішніх умовах створити можливість для зростання національного валового продукту не за рахунок розпродажу українських сировинних ресурсів, а за рахунок інтелектуального продукту.

Турчинов підкреслив, що зустріч зі столичними науковцями була надзвичайно важливою як для них, так і для уряду. Під час зустрічі він відвідав Державний політехнічний музей та науковий парк "Київська політехніка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування