Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога проти подвійної екзекуції Черновецького

Вівторок, 15 квітня 2008, 17:59

Керівник секретаріату президента Віктор Балога наголошує на незмінності позиції президента щодо проведення виборів у Києві в два тури.

Про це він заявив у відповідь на пропозиції окремих урядовців і представників парламентської коаліції.

За словами Балоги, публічному оголошенню такої позиції мали б передувати внутрішні консультації між політичними силами, які утворюють більшість у Верховній Раді, та узгодження цієї ініціативи з Ющенком.

Цього не було зроблено, тому громадськість виявилася дезорієнтованою і не розуміє, чому ідея про два тури голосування не має підтримки ані президента, ані всіх депутатів із коаліції, переказує його слова прес-служба президента.

"Стався поширений випадок: власне бажане окремі діячі видали за спільне дійсне, без виробленого єдиного рішення. Звернення віце-прем'єра Івана Васюника до Ради, педалювання двотурових виборів народним депутатом Миколою Катеринчуком, очевидно, пояснюються персональними причинами. Вони мають повне право на власну думку і власні уявлення", - зазначив Балога.

"Проте якщо ці політики вважають, що належать до табору демократів під проводом президента, то з міркувань етики і коректності вони не мали б оголошувати про такі ініціативи, якщо під ними немає спільного знаменника з Главою держави. В іншому випадку виникає припущення, що вони стають на шлях, відмінний від президентського курсу", – заявив він.

"Главу держави можна і треба переконувати, але не варто категорично ставити перед фактом, без аналізу й обговорення проблеми. Такий підхід непродуктивний і тому неприйнятний для президента", – підкреслив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування