Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зупинив наступ Тимошенко на Семенюк

Вівторок, 15 квітня 2008, 18:09

Президент Віктор Ющенко призупинив дію постанов Кабміну про звільнення керівників Фонду держмайна і спрямував відповідне подання до Конституційного суду.

Про це йдеться в указі президента, розміщеному на його сайті.

Так, президент вважає неконституційними розпорядження Кабміну про звільнення першого заступника голови ФДМ та трьох його заступників, про призначення на ці посади інших осіб, а також про проведення у ФДМ службового розслідування з відстороненням Валентини Семенюк від виконання своїх обов’язків.

Ющенко зазначає, що згідно з Конституцією, голова ФДМ призначається і звільняється Верховною Радою за поданням прем'єр-міністра.

На його думку, видавши названі розпорядження, Кабінет Міністрів вийшов за межі повноважень, визначених Конституцією, чим порушив вищезазначені норми Конституції.

Ющенко також направив подання до Конституційного суду для вирішення питання про конституційність зазначених актів Кабміну.

Як відомо, раніше Кабмін відсторонив Семенюк від виконання обов’язків голови ФДМ і призначив службове розслідування у відомстві. Водночас Ющенко поновив Семенюк на посаді.

У свою чергу Кабмін звільнив заступників голови ФДМ і призначив на їхні посади своїх представників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування