Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко заявляють, що ідея Ющенка призведе до повернення кланів

Вівторок, 15 квітня 2008, 18:13

БЮТ висловлюється категорично проти повернення мажоритарної системи виборів до парламенту та наполягає на закріпленні депутатів Верховної Ради за конкретними округами та територіями.

Про це йдеться в заяві фракції БЮТ, текст якої у вівторок наводить прес-служба блоку.

"БЮТ виступає категорично проти подібних спроб поновлення узаконеної політичної корупції, в тому числі – й через запровадження мажоритарної системи виборів і буде блокувати будь-які і будь-чиї намагання змінити законодавство в цьому питанні", - зазначається в заяві.

"Фракція БЮТ висловлює свою стурбованість висловлюваннями президента щодо доцільності внесення змін до виборчого законодавства для повернення мажоритарної системи виборів до парламенту", - зазначається в заяві.

На думку БЮТ, "повернення до мажоритарної системи виборів знищить будь-яку політичну відповідальність в країні і зніме всі застороги для корупційної діяльності депутатів".

"Відновлення "мажоритарки" по-суті знищить партійну систему Україну, поставить під сумнів саму доцільність існування політичних партій і заблокує процес розбудови в країні громадянського суспільства", - наголошується в заяві.

Також фракція вважає, що відновлення мажоритарної моделі виборів означатиме "відмову України від європейських політичних цінностей та традицій і ознаменує рух у зворотному – азійському напрямі політичної культури".

"Мажоритарна система віддасть всю повноту влади в країні великим фінансово-промисловим групам та олігархічним кланам, які будуть купувати округи та встановлять свій контроль над парламентом", - наголошується в заяві.

"Відновлення мажоритарної системи знищить український парламентаризм і перетворить Верховну Раду України з єдиного законодавчого органу на біржу корумпованого лобізму", - йдеться в документі.

В документі зазначається, що БЮТ "виступає за жорстке закріплення депутатів Верховної Ради за конкретними округами та територіями і за посилення відповідальності депутатів перед виборцями".

"І ми ніколи не дозволимо повернути країну, назад, до кримінально-олігархічного правління", - підкреслюється в документі.

Блок також нагадав президенту Віктору Ющенку, "з якою впевненістю і наполегливістю він свого часу відстоював партійну систему виборів та виступав за європеїзацію виборчого процесу".

"Тож хочеться послідовності глави держави в цих чуттєвих для суспільства питаннях", - зазначається в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування