Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони, БЮТ і "Наша Україна" висловили меру недовіру

Середа, 16 квітня 2008, 08:26

Івано-Франківська міська рада висловила недовіру міському голові Віктору Анушкевичусу.

Про це повідомив журналістам у вівторок депутат міської ради від Партії регіонів Богдан Федьків, інформує УНІАН.

За його словами, на черговому пленарному засіданні 26 сесії Івано-Франківської міської ради - 33 голосами "за" депутати прийняли рішення про недовіру міському голові.

Ініціативу місцевих депутатів-регіоналів (всього 4 депутати) підтримали колеги з фракцій "Наша Україна", БЮТ та депутатської групи "Пора". Не голосували однопартійці Віктора Анушкевичуса – члени УНП.

Водночас депутати зняли з порядку денного питання про проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень міськради і міського голови.

Федьків зауважив, що таке рішення "це не відставка мера, але перший крок до неї". Адже для відставки потрібно дві-третини голосів від складу депутатів ради. Тобто необхідні голоси 41 депутата.

За словами Федьківа, "Івано-Франківська міська ТВК повинна була провести своє засідання і зареєструвати 8 нових депутатів, замість вибулих". Проте, таких засідань з різних причин комісія тривалий час не проводить.

Як повідомили агентству у прес-службі Івано-Франківського міськвиконкому, Анушкевичус ветував прийняте рішення. За словами міського голови, депутати можуть подолати вето у 10-денний термін, але для цього їм потрібен 41 голос. Однак їх в ініціаторів недовіри немає.

У прес-службі наголосили, що юридичних наслідків рішення про недовіру не має. Просто депутати продемонстрували "своє ставлення до міського голови", який, на думку депутатів, "не консолідує депутатський корпус".

Як відомо, на виборах у березні 2006 року до Івано-Франківської міської ради обрано 60 депутатів. Восени минулого року фракція БЮТ через імперативний мандат позбулася 6 своїх депутатів , "Наша Україна" – 2.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування