БЮТ не боїться нової війни за парламент

Середа, 16 квітня 2008, 10:14

Фракція БЮТ не прагне дострокових виборів парламенту після року роботи Верховної Ради VI скликання, однак і не боїться участі в таких виборах.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив член БЮТ, перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов.

"Ми з вами зараз є свідками дуже дивної ситуації. Народ України зробив свій вибір на парламентських виборах 2007 року", - зазначив Турчинов.

"І от частина обранців займається політичним "надувательством", що виявляється не тільки в надуванні кульок, але й у свідомому блокуванні роботи Верховної Ради", - додав він.

На думку Турчинова, "це зовсім штучна криза, створена безвідповідальними політиками з метою дестабілізувати ситуацію в країні і розвалити демократичну коаліцію".

"Щиро сподіваюся, що їхні мрії так і залишаться на рівні фантазій. Нинішній парламент останнім часом усе-таки довів, що при бажанні він здатний конструктивно працювати", - відзначив перший віце-прем'єр.

"Перед країною і без виборів стоїть безліч невирішених проблем, тому ми не прагнемо позачергових виборів, але не боїмося їх", - додав він.

На питання про перспективи зміни Конституції, Турчинов сказав, що "конституційна реформа країні потрібна - треба припинити протистояння і неузгодженість дій різних гілок влади".

"Зміни, насамперед, повинні торкнутися розділів, у яких викладена суть і межі компетенції гілок державної влади, основи системи правосуддя", - уточнив перший віце-прем'єр.

На думку Турчинова, "Конституцію можна після ретельного аналізу фахівців і всенародного обговорення затвердити конституційною більшістю Верховної Ради".

"Терміни її ухвалення спрогнозувати поки важко, але затягувати далі цей процес уже не можна", - додав він.

"Не можна тільки залишати суспільство при існуючій системі парламентсько-президентського двовладдя. А вірніше – безвладдя", - наголосив Турчинов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування