Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ Ющенку: "Хай відправляє Тимошенко у відставку і працює з Януковичем"

Середа, 16 квітня 2008, 10:24

Фракція БЮТ звертається до президент Віктора Ющенка з проханням визначитися, з яким урядом він хоче працювати – Юлії Тимошенко чи Віктора Януковича.

Відповідну заяву на ранковому засіданні Верховної Ради зробив депутат від БЮТ Микола Томенко, коментуючи критику з боку секретаріату президента на адресу уряд, що лунає останнім часом.

"Наша фракція протягом останніх місяців мужньо мовчить, коли чує закиди на діяльність уряду збоку секретаріату президента і збоку РНБО. Але після того, як в останній місяць президент за межами України паплюжить український уряд, ми вважаємо, що це зневага не до БЮТ і не до Тимошенко, це зневага до України", - сказав він.

"Ми хотіли би звернутися до президента і сказати Віктору Андрійовичу: якщо сьогодні він вважає своїм урядом секретаріат президента або РНБО, куди кожен день переходять міністри з опозиційного уряду Януковича, то він повинен мужньо і відверто сказати українському народу про те, що він не довіряє цьому уряду", - додав Томенко.

"Хай відправляє у відставку уряд Тимошенко і працює з новим опозиційним урядом Януковича", - заявив він.

У разі, якщо такого не буде зроблено, за словами Томенка, БЮТ вважає за доцільне, щоб президент сказав, що він працюватиме з урядом Тимошенко.

"Але щоденні наради в тригодинному режимі, коли даються вказівки обладміністраціями не виконувати вказівки уряду, коли даються вказівки міністрам не виконувати вказівки прем’єра, можуть погано закінчитися для українського народу", - сказав він.

Томенко також заявив, що фракція БЮТ не допустить того, щоб конституційний процес вийшов за межі парламенту.

"Закінчується процес підготовки нової Конституції, де передбачений двопалатний парламент з верхньою палатою олігархів, де передбачено збільшення повноважень президента. Ми зробимо все, щоб конституційний процес не вийшов за межі парламенту. Поза парламентом жодна Конституція не пройде", - сказав він.

Крім того, за словами Томенка, у БЮТ здивовані, чому в парламенті "всі бояться внести законопроект про скасування пільг для народних депутатів".

"Наша фракція ставить питання наступним чином: сьогодні розглядаємо про скасування пільг депутатів і ми готові подати наші законопроекти для того, щоб і секретаріат президента, і РНБО та інші структури пішли на оптимізацію своєї діяльності і на скорочення своїх повноважень", - сказав він.

"Наша фракція хамства, від кого б воно не виходило, не потерпить. Ми здатні захистити себе і свій уряд", - додав Томенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: