Турчинов вважає, що інфляцію підігрівають, щоб насолити Тимошенко

Середа, 16 квітня 2008, 10:27

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов закликає політиків не створювати своїми заявами ажіотаж довкола інфляції.

"Інфляція вимагає координації дій не тільки посадових осіб, але і політиків, до чого я і закликаю", - сказав Турчинов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"А то виходить, що тільки уряд бореться з інфляцією, а інші активно її стимулюють, створюючи ажіотаж, "авторитетно" прогнозуючи ріст цін і закликаючи людей скуповувати продукти першої необхідності. Головне, щоб "насолити" уряду, а доля країни їм байдужа", - додав він.

Турчинов переконаний, що "результати роботи вже в першому півріччі продемонструють, що ріст цін в Україні з окремих груп товарів з початку року багато в чому був спровокований штучно, в угоду інтересам окремих монополістів".

"Сподіваємося, що антиінфляційні заходи дадуть результати й в інших провідних країнах світу, що дозволить приборкати зовнішні фактори росту цін", - додав він.

За словами Турчинова, "на жаль, маховик інфляції, що був розкручений у минулому півріччі, неможливо зупинити миттєво - особливо на тлі тривожних загальносвітових інфляційних тенденцій".

"Українська економіка не є відособленою. Внутрішнє безладдя значно легше перебороти, ніж зовнішні фактори росту цін", - відзначив перший віце-прем'єр.

"З метою забезпечення комплексного підходу в подоланні інфляції урядом у лютому поточного року був розроблений план антиінфляційних заходів", - повідомив він.

"У ньому - дії, спрямовані на зниження інфляційного тиску, у тому числі за допомогою проведення відповідної грошово-кредитної і бюджетної політики, недопущення необґрунтованого росту цін, активізації роботи Антимонопольного комітету і створення цивілізованого конкурентного середовища", - пояснив Турчинов.

"Непогані перспективи в боротьбі з інфляцією очікуються і з урахуванням оптимістичного прогнозу на врожай зернових культур. Тому ми повні рішучості запобігти спекулятивним діям суб'єктів ринку і необґрунтованому росту споживчих цін", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування