Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приват не пускає "Нафтогаз" в "Укрнафту"?

Середа, 16 квітня 2008, 10:47

Представники Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" не можуть зареєструватися для участі в зборах акціонерів ВАТ "Укрнафта".

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі НАК.

"Станом на 9:30 середи відсутні як представники компанії, так і представники реєстратора, хоча реєстрація повинна була початися о 9 ранку", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, до порядку денного зборів акціонерів "Укрнафты" 16 квітня включені питання про зміну реєстратора товариства - ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" (Київ), розподіл прибутку і виплату дивідендів за 2006-2007 р. і перевибори наглядової ради, ревізійної комісії і правління товариства.

Акціонери також планують обговорити питання виконання компанією рішень уряду про продаж газу Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

"Нафтогаз України" як найбільший акціонер також має намір зобов'язати "Укрнафту" у найкоротший термін надати фінансову звітність товариства за 2006 рік, складену за міжнародними стандартами, і зобов'язати компанію щомісяця подавати фінансові плани товариства на наступний місяць, а також звіти про їх виконання.

Як повідомлялося, позачергові збори акціонерів "Укрнафти", заплановані на 23 січня, не відбулися через відсутність кворуму.

Чистий прибуток "Укрнафти" за 2006 рік за українськими стандартами бухгалтерського обліку склав 2 млрд 412,56 млн грн, що на 29% більше, ніж за 2005 рік, тоді як у 2007 році вона скоротилася на 48,7% - до 1 млрд 237,946 млн грн.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій АТ. При цьому менеджмент "Укрнафти" контролюють структури, дружні акціонерам Приватбанку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...