Верховну Раду залишили без гаражів

Середа, 16 квітня 2008, 10:51

Сотні гаражів і три багатоповерхових будинки на Печерських пагорбах, що будуються на замовлення Верховної Ради, фактично виявилися в приватних руках.

Комерсантам може відійти до 80% офісного комплексу, що зводиться на землі, виділеній для потреб парламенту, пише газета "Дело".

Як відзначає видання, планувалося, що в Старонаводницькій балці будуть побудовані півтори тисячі гаражів боксового і манежного типу, два 11-поверхових блоки і 23-поверхова висотка.

Замовником виступає підприємство ГСК "Ямський", що нібито числиться при Управлінні справами Верховної Ради, тому дозвільна документація в Київраді була отримана без проблем.

Один з депутатів висловив виданню припущення, що майбутні гаражі й офіси призначаються для парламентаріїв, що живуть у прилеглих будинках на Печерських пагорбах.

Комплекс буде зведений у першому кварталі наступного року. Однак, як стало відомо виданню, Верховній Раді дістанеться лише близько чверті гаражних місць і всього кілька відсотків площ офісних приміщень. Інша нерухомість піде в приватні руки.

За чотири роки проект був змінений. З посиланням на джерело в будівельній компанії газета повідомляє, що кооперативу Верховної Ради "Ямський" відійде лише 368 гаражних місць.

Крім того, за даними газети, парламенту не дістанеться жодного приміщення у висотних будинках.

Крім гаражів, парламентові віддадуть лише кілька соціально-побутових і офісних приміщень. Три чверті сучасного комплексу відійде нікому не відомим бізнесменам.

А в інформаційному бюлетені за 2004 рік відзначалося, Верховній Раді повинно залишитися 1000 гаражів. Такою кількістю гаражів апарат Ради міг забезпечити депутатів відразу двох парламентських скликань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування