ЦУШКУ ПРЕД'ЯВИЛИ ЗВИНУВАЧЕННЯ

Середа, 16 квітня 2008, 13:10

Генеральна прокуратура висунула обвинувачення колишньому міністру Василю Цушку в перевищенні влади в справі про захоплення будівлі Генеральної прокуратури в травні 2007 року.

Про це на брифінгу сказав заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Справа про події в Генеральній прокуратурі практично закінчена. Цушку пред'явлені обвинувачення... Він обвинувачується в перевищенні влади і втручанні в діяльність співробітників правоохоронних органів", - сказав Кузьмін.

За його словами, на даний момент слідчий Генпрокуратури знаходиться в Росії, оскільки Цушко перебуває там на лікуванні, і обвинувачення пред'явлене йому на території Росії.

Кузьмін відзначив, що в розслідуванні цієї справи Генпрокуратурі допомагає посольство України в Росії.

Крім цього, замгенпрокурора підкреслив, що остаточне рішення в справі про захоплення Генпрокуратури буде прийнято після повернення слідчого в Україну.

"Думаю, що в квітні справа буде закінчена. Я думаю, що слідчий до кінця тижня повернеться в Україну", - зазначив Кузьмін.

Як повідомлялося, 24 травня 2006 співробітники "Беркута" зламали вхідні двері в Генпрокуратуру і двері в приймальню генпрокурора.

Це відбулося після звільнення генерального прокурора Святослава Піскуна.

25 травня 2006 Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Цушка за перевищення службових повноважень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування