Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка є своя пропозиція, як вибирати Києву

Середа, 16 квітня 2008, 13:12

Президент Віктор Ющенко готовий запропонувати парламенту законопроект про повернення до мажоритарної системи виборів у місцеві органи влади.

Про це на брифінгу у середу повідомив заступник глави секретаріаті президента Ігор Пукшин.

"Президент звернув увагу, що в країні процвітає партійно-політична корупція. Далеко не потрібно дивитись, а глянути на вибори в Києві. Подивитись як формуються списки і які анекдоти ходять про ціну, щоб потрапити в списки", - зазначив Пукшин.

"Президент готовий внести законопроект про повернення до мажоритарної системи виборів у місцевих органах влади", - заявив представник секретаріату.

Крім того, за словами Пукшина, "президент запропонував, щоб вибори проводилися за відкритими списками - він також готовий внести відповідний законопроект до парламенту".

Представник секретаріату повідомив, що в середу президент Віктор Ющенко вніс до парламенту законопроект про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України.

Так, президент пропонує спростити процедуру оскарження постанов про порушення кримінальної справи.

Пукшин нагадав, що зараз порушення кримінальної справи може бути оскаржено у суді в будь-який момент.

"Пропонується спростити процедуру і в випадку порушення кримінальної справи проти особи, дається право на оскарження до суду протягом 10 днів", - зазначив представник секретаріату.

"Також передбачається обмежити право суду, в яких випадках можна забороняти вчиняти дії процесуальних слідчих", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування