Фігуранта справи Колеснікова звинувачують у неправдивих свідченнях

Середа, 16 квітня 2008, 14:11

Генпрокуратура висунула обвинувачення главі правління ВАТ ТЦ "Білий лебідь", голові фонду "Антикорупція" Борису Пенчуку в дачі неправдивих свідчень у справі одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колеснікова.

"Завершено справу по Колеснікову... Борис Пенчук обвинувачується в дачі неправдивих свідчень. Пенчуку пред'явлено обвинувачення. Справа закінчена й спрямована в суд", - сказав заступник генпрокурора Ренат Кузьмін на прес-конференції в середу.

Як відомо, у жовтні 2007 року Пенчук заявив, що колишній міністр МВС Юрій Луценко використовував його для фабрикації кримінальної справи проти одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колеснікова навесні 2005 року.

Колесніков був затриманий 6 квітня 2005 року за обвинуваченням у вимаганні передачі чужого майна із погрозою убивства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Справа стосувалася акцій донецького торгового центру "Білий лебідь". Колишній директор ТЦ "Білий лебідь" Пенчук стверджував, що він і його родина були змушені продати за безцінь акції центру під погрозою смерті.

30 червня 2006 року Генпрокуратура закрила кримінальну справу щодо Колеснікова, не довівши провини і не знайшовши в його діях складу злочину.

У липні того ж року Колесніков заявив, що має намір направити в суд позови проти осіб, причетних до порушення щодо нього кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...