У Ющенка просять дати конституційній раді тишу і не навішувати ярлики

Середа, 16 квітня 2008, 14:23

Заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук закликає політичні сили утриматися від політизації роботи конституційної ради при президенті.

"На сьогоднішній день немає підстав для політизації і навішування ярликів на роботу конституційної ради, якщо об’єктивно подивитися на речі", - сказала вона на брифінгу у середу.

"Є образливим навішування ярликів, що хтось щось тут планує зробити за очима в якийсь неконституційний спосіб... Мені би не хотілося повторювати всі плітки, які є в політичному спектрі", - додала Ставнійчук.

Вона також закликала перевести процес реформування Конституції з політичної площини в правову.

"У питанні реформування Конституції, як і у питанні інфляції, потрібна тиша. Потрібен суспільний спокій принаймні до того часу, поки не будуть напрацьовані відповідні конкретні пропозиції, які вже потім можуть бути піддані широкому загальному обговоренню", - сказала Ставнійчук.

Вона також наголосила, що до участі у роботі конституційної ради були запрошені представники всіх політичних сил, а також уряду та Верховної Ради.

"Президент, створюючи конституційну раду, затверджуючи її склад, розраховував на те, що він має підтримку певних політичних сил і розраховував на певну послідовність і консолідацію усіх політичних сил", - сказала Ставнійчук.

"Конструктив полягав у тому, щоб у роботі конституційної ради брали активну участь, наприклад, і представники Партії регіонів, і БЮТ, мали би відстоювати свої позиції", - додала вона.

Водночас Ставнійчук повідомила, що представник однієї з цих політичних сил був присутнім на трьох засіданнях конституційної ради, а представник іншої політичної сили – на двох.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування