Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк просить донорів за укриття на ЧАЕС

Середа, 16 квітня 2008, 15:49

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликає країни-донорів закінчити фінансування будівництва об'єктів укриття на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це він сказав під час парламентських слухань, присвячених ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, повідомляють "Українські новини".

"Я хотів би закликати всіх учасників меморандуму забезпечити виконання відповідного меморандуму й забезпечити донорами фінансування будівництва відповідних об'єктів укриття на Чорнобильській АЕС", - сказав Яценюк.

При цьому він також закликав закінчити роботи з конструювання безпечних об'єктів укриття на території ЧАЕС.

Яценюк також прогнозує підвищення атомної складової в енергетичному секторі світу за рахунок високих цін на інші енергоносії.

На його думку, підвищення цін на енергоносії провокує забезпечення енергоресурсами країн світу саме через збільшення генерації атомної енергетики.

28 березня міністр із питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Шандра сказав, що країни-донори можуть збільшити фінансування проекту з будівництва укриття над 4 енергоблоком ЧАЕС на $300 млн.

Державне спеціалізоване підприємство "ЧАЕС" планує початок робіт з будівництва нового безпечного укриття (конфайнменту, НБК) над 4 енергоблоком станції у квітні 2009 року.

Вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС 26 квітня 1986 року став причиною наймасштабнішої техногенної катастрофи у світовій історії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування