Балога: "Тимошенко не вдасться грюкнути дверима і сховати голову в пісок"

Середа, 16 квітня 2008, 17:04

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що заяви депутатів від БЮТ про можливу відставку нинішнього уряду свідчать про те, що прем’єр Юлія Тимошенко готується скинути з себе відповідальність за економічні прорахунки свого Кабміну.

Про це йдеться у коментарі Балоги заяви фракції БЮТ, у якій депутати вимагають від президента Віктора Ющенка припинити блокувати роботу уряду.

Як сказано у повідомленні, Балога розцінює такі висловлювання БЮТ "як підготовку громадської думки до того, що нинішній прем'єр-міністр скине з себе відповідальність, коли, театрально грюкнувши дверима Кабміну, залишить країну під тягарем економічних проблем".

"Тимошенко не вдасться заховати голову в пісок і вдавати, що зростання інфляції, ривок цін, невизначеність із газовими поставками на наступний рік не мають до неї ніякого відношення. Нинішній уряд має, принаймні, працювати ще 5-6 місяців, щоб виконати публічну обіцянку прем'єра та вгамувати за цей час розгнуздану інфляцію", - заявляє він.

Водночас запорукою єдності та міцності парламентської більшості Балога вважає неухильне виконання коаліційної угоди між БЮТ і блоком "Наша Україна – Народна Самооборона".

"Суспільству показують на громовідвід - президентський секретаріат, на якого робиться спроба перекласти відповідальність за суттєві недоліки у своїй діяльності", - вважає він.

На думку Балоги, критика з боку президента видається БЮТ та Кабміном за опір урядовим ініціативам, "хоча про самі ініціативи чомусь не повідомляється".

"Президентові дорікають внесенням розбрату в коаліцію, але при цьому ні слова не кажуть про вже неодноразові ситуативні союзи між БЮТ і опозиційною Партією регіонів", - заявляє він.

Балога також наголосив на необхідності ухвалення нової редакції закону про Кабмін, зазначивши, що саме БЮТ "всіляко опирається цьому, прикриваючись міфічною загрозою від президента і його секретаріату".

"Цей аргумент, як і мантри прем'єр-міністра про те, що уряду хтось невідомий заважає працювати, є ширмою для затятого небажання БЮТ приймати кабмінівський закон. Однак наголошу, що цей документ - не чиясь примха, а зобов'язання БЮТ у рамках підписаної лідером блоку коаліційної угоди", - сказав він.

Також, на переконання Балоги, необхідно законодавчо, а не урядовою постановою, закріпити порядок проведення земельних аукціонів.

"Президент ніколи не допустить того, щоб мільярди гривень, виручених від реалізації землі, потекли не в державний бюджет, а в партійну касу і кишені костюмів від світових брендів", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...