У "НУ-НС" підозрюють, що Ющенко розвалює коаліцію

Четвер, 17 квітня 2008, 09:06

Член Партії регіонів Юрій Мірошниченко вважає, що призначення екс-міністра закордонних справ "опозиційного Кабміну" Костянтина Грищенка першим заступником секретаря РНБО викликане кадровим голодом в оточенні президента.

"Це кадрова спрага президента", - заявив він в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі".

"Головне, щоб коаліція, яка заявляє, що вона здатна керувати державою, це робила. А якщо постійно бігає за спеціалістами до ПР, то так треба і говорити", - додав "регіонал".

Тим часом, всередині блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" немає єдності в оцінках призначення Грищенка.

Член фракції "НУ-НС" Анатолій Матвієнко назвав позитивним цей крок, за умови, якщо Грищенко не буде виконувати якесь політичне замовлення своєї політичної сили.

Водночас Матвієнко припустив, що нинішнє призначення могло б наблизити створення широкої коаліції за участю БЮТ, "Нашої України" й Партії регіонів.

"При цьому форматі коаліції Юлія Тимошенко має залишитися прем’єром. Якщо в цьому президент бачить логіку у призначенні представників ПР, то це можна вітати. А якщо це формування команд війни, то це помилка", - вважає Матвієнко.

Разом із тим, радикально налаштована частина "НУ-НС" переконана, що призначення члена опозиційного Кабміну і радника Януковича до РНБО було серйозною помилкою президента.

На думку члена "НУ-НС" Тараса Стецьківа, цим кроком може бути зруйнована коаліція. "Якщо секретаріат і президент думають, що вони розколюють ПР, то цим кроком вони розколюють саме коаліцію", - сказав він "Бі-Бі-Сі".

"Це рішення ми не розуміємо. Для чого запрошувати до РНБО представників опозиційного Кабінету? Насправді це посилює тертя і нерозуміння в коаліції. Якщо хтось хоче у такий спосіб її розвалити, то хай так просто і скаже. Але, я думаю, коаліція витримає і цей удар", - зазначив Стецьків.

Як відомо, указом президента Віктора Ющенка від 15 квітня Грищенко призначений першим заступником секретаря ради національної безпеки й оборони.

У 2005 році Грищенко очолював МЗС. За часів другого прем'єрства Віктора Януковича був його радником. Згодом був міністром закордонних справ у його опозиційному уряді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News