Віра Іванівна заздрить Губському через землю

Четвер, 17 квітня 2008, 11:56

Ціна за сотку землі у деяких районах Київської області сягає 70 тисяч доларів.

Про це повідомила "Делу" губернатор Київщини Віра Ульянченко.

"У Київській області є такі території, де сьогодні, як кажуть ті брокери, що продають землю, сотка землі сягає 70 000 доларів, якщо взяти, наприклад, Кончу-Заспу, Козин тощо. Є і набагато нижча ціна, але ми до того часу будемо дивуватися таким цінам, доки в державі не буде прийнято закон про ринок землі та про її оцінку", - сказала вона.

При цьому Ульянченко уточнила, що має на увазі ринкову вартість землі, "яка сформована за рахунок непрозорого ринку землі".

"Ми не маємо нормальних законів щодо продажу землі. Є абсолютно різна вартість", - сказала губернатор.

При цьому вона заявила, що інформація про продаж землі "доступна", "вона абсолютно вся є на сайтах обласної та районних адміністрацій".

"У нас немає закритої інформації", - сказала Ульянченко.

Вона також наголосила на проблемі рейдерських захоплень земель.

"Ми сьогодні, наприклад, маємо серйозну проблему з рейдерським захопленням земель у Броварському районі по одній і тій самій схемі. Рішення судів було прийнято ще у 2004 році. Тепер з’являються володарі, які розпочинають свої рейдерські атаки та пре-д’являють права на володіння земельних паїв. Але я хочу запевнити громадян, що жоден рейдер не доторкнеться до тих законно виданих земельних актів і паїв громадян", - сказала Ульянченко.

Коментуючи інформацію про те, що землями Київщини володіють впливові політики, Ульянченко сказала:

"У нас багато чого говорять політики. Є така інформація, що депутат від БЮТ Богдан Губський володіє великою кількістю землі в районах, де проходитиме будівництво кільцевої дороги. Якщо інформація правдива, тоді я йому заздрю".

Коментуючи заяву прокурора Київщини про можливість знесення незаконно зведених котеджів в Обухівському районі області на косі Канівського водосховища, Ульянченко зазначила:

"Питання про знесення котеджів має бути адресовано до прокуратури. Вони стежать за природоохоронним законодавством. Вони правильно зробили, тому що ми маємо дуже багато самовільних забудов. Прокуратура сьогодні працює над тими спорудами, які зведені там, де не використовується 50- або 100-метрова зона, яка не може забудовуватися. Я думаю, що вони будуть приймати відповідні рішення".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування