Суркіс "тактично" переміг Григоришина

Четвер, 17 квітня 2008, 12:45

Ігор Суркис домігся тактичної перемоги над Костянтином Григоришиним у конфлікті навколо акцій футбольного клубу "Динамо" (Київ), що триває з 2005 року.

Палата з адміністративних справ Верховного Суду 15 квітня відмовила Pacific International Sport Clubs Ltd (PISCL) у касаційній скарзі і залишила в силі рішення судових інстанцій нижчих рівнів, повідомив ФК "Динамо".

Таким чином, ВС визнав законним перетворення клубу із ЗАТ на ВАТ, у результаті чого частка Григоришина знизилася до 0,1% акцій, пише "Комерсант-Україна".

Суд підтвердив необґрунтованість позовних вимог PISCL, яка просила визнати недійсним рішення Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку про анулювання свідоцтва про випуск акцій ЗАТ "ФК "Динамо" (Київ)" і видачі нового свідоцтва ВАТ "ФК "Динамо" (Київ)".

Ігор Суркіс у середу відмовився від коментарів, пообіцявши надати їх пізніше.

Утім, у PISCL не виключають, що суперечка між підприємцями на цьому не завершиться. "Розгляд цього питання не вичерпав усі суперечки, які є у справі, і є всі підстави продовжувати захист інтересів компанії PISCL", - заявила представник PISCL Ганна Коротка.

Як відомо, конфлікт між найбільшим акціонером "Динамо" Ігорем Суркісом і PISCL Григоришина виник навколо акцій клубу. До 2004 року Григоришин володів 18% акцій, однак після проведення додемісії його частка знизилася до 0,1%.

У 2005 році "Динамо" було перетворено з ЗАТ на ВАТ, а в листопаді 2007 року – у ТОВ. Тоді юристи пояснювали цей крок бажанням мажоритарних акціонерів "Динамо" убезпечити себе від судових розглядів із Григоришиним.

"Динамо" – найбільший за розміром виручки футбольний клуб України. Володіє стадіоном "Динамо" на 17 тис. місць, дитячо-юнацькою футбольною школою й учбово-тренувальною базою "Конча-Заспа". Активи клуба оцінюються в 355,24 млн грн. У 2007 році виторг склав 186 млн грн.

За даними клубу, 81,141% його статутного капіталу володіє Ігор Суркіс, 10,999% – Валентин Згурський, 1,878% – Віталій Сивков, 1,834% – Леонід Ашкеназі, 1,105% – Світлана Лобановська, 1% – Леонід Кравчук, 0,5% – Олександр Згурський, 0,499% – Олег Згурський, 0,044% – Борис Ашкеназі, 1% – фізкультурно-спортивне товариство "Динамо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...