У Вінського чекають погіршення зовнішніх відносин через заборону Черновецького

Четвер, 17 квітня 2008, 13:07

Рішення Київської міськдержадміністрації про заборону в'їзду в Київ вантажних автомобілів не було погоджено з Міністерством транспорту і зв'язку і може спричинити посилення соціальної напруги й погіршення відносин із іншими державами.

Таку думку висловив заступник міністра транспорту і зв'язку Леонід Сергієнко, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Мінтрансзв’язку.

За його словами, рішення про заборону слід було узгодити з транспортним відомством як компетентним органом у сфері реалізації політики на транспорті.

Реклама:

"Нам стало відомо про рішення КМДА про обмеження руху містом Києвом вантажних автомобілів з конференції Асоціації міжнародних автомобільних перевізників. Це абсолютно неприйнятно, адже мерія мала завчасно повідомити Мінтрансзв’язку, а ми, у свою чергу - проінформувати про це рішення міжнародних перевізників і узгодити з ними маршрути об'їзду Києва", - сказав заступник міністра.

За даними Сергієнко, рішення КМДА уже викликало масштабний протест в автоперевізників, тому що воно може спровокувати затори на об'їзних дорогах столиці.

"Потрібно взяти до уваги і те, що Верховна Рада ратифікувала угоду ЄУТР про робочий час і відпочинок водіїв. У нас на об'їзних дорогах немає місць для відпочинку водіїв, тому, змушуючи перевізників їхати винятково об'їзними шляхами, ми будемо порушувати законодавство... Реалізація цього рішення зараз спричинить до таких "пробок" на підходах до столиці, що місто просто буде паралізоване", - зазначив заступник міністра.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми розуміємо, що в Києві є реальна проблема з заторами - і її варто вирішувати. Однак такі рішення, як це, мають узгоджуватися, щоб не спричинити до ще більшої соціальної напруги. У такому контексті навряд чи є дивними повідомлення перевізників про проведення страйків", - підкреслив Сергієнко.

При цьому він додав, що транспортне відомство вже направило відповідні листи в КМДА та МВС.

Як відомо, з 1 травня КМДА планує заборонити в'їзд вантажного автотранспорту загальною масою понад 4,5 тонн у межі Києва з 07:00 до 20:00.

Таким чином, рух вантажного транспорту буде дозволено після 20:00 до 07:00 тільки по пр-ту Бажана, Столичному шосе, вул. Академіка Заболотного, пл. Одеській, Кільцевій дорозі, пр-ту Академіка Паладіна, пл. Гостомельскій, вул. Міській, Гостомельскому шосе, Новій дорозі (Київського міського півкільця), пр-ту Мінському, пл. Тараса Шевченко, вул. Полярній, вул. Богатирській, пл. Тульській, пр-ту Московському, пр-ту Ватутіна, пл. Керченській, вул. Братиславській, пр-ту Броварському.

Раніше міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський заявив, що рішення про обмеження в'їзду великогабаритного вантажного транспорту в Київ у денний час є передчасним, непродуманим і неправильним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News