Яценюк: "Я не буду на підтанцьовці ні в Банкової, ні в Грушевського"

Четвер, 17 квітня 2008, 13:15

Як тільки Партія регіонів визначиться зі своєю кандидатурою на посаду першого віце-спікера парламенту, обрання обох заступників голови Верховної Ради буде винесено на голосування.

Про це на брифінгу у четвер заявив спікер Арсеній Яценюк.

"Заступник (голови парламенту) від коаліції внесений сьогодні. Як тільки буде заступник від опозиції, ми негайно проголосуємо це питання", - сказав він.

На питання, чи буде це голосування проводитися "пакетом", Яценюк відповів:

"Це не може бути пакетне голосування відповідно до регламенту. Все рівно бюлетень заповнюється на одного і на іншого. Можна його назвати і пакет, і не пакет, але це голосування, яке повинно закріпити позицію опозиційних фракцій у президії парламенту і дати можливість голові парламенту організовувати роботу відповідно до Конституції".

Відповідаючи на питання, чи впливає на роботу парламенту секретаріат президента, Яценюк відповів:

"Я не буду на підтанцьовці ні одної, ні іншої вулиці (ні Банкової, ні Грушевського - УП), і хвости також заносити нікому не збираюся".

"Щодо політичних сил, то це нормальне явище, коли політичні сили відстоюють ті чи інші інтереси, тому що вони відображають електорат та відповідно інтереси тих людей, які за ними стоять і які з ними працюють", - додав він.

Оцінюючи роботу парламенту за нинішній тиждень, Яценюк зазначив, що може поставити "тверду трійку, як депутати відпрацювали мінімальний пакет".

"Максимальне завдання (парламенту) – це політична стабілізація в країні і ухвалення пакетів реформістських законів. Знайдіть зараз хоча б один реформістський закон, яких знаходиться у порядку денному сесії Верховної Ради", - сказав він.

"Зараз соціальний популізм, виключно питання, які грають в плюс на електорат і грають в мінус економічній стабільності і єдності держави в цілому", - додав Яценюк.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...