Ющенко чекає особистого звіту Тимошенко по тестуванню випускників

Четвер, 17 квітня 2008, 14:34

Уряд має вжити вичерпних заходів для успішного проведення в 2008 році незалежного зовнішнього тестування випускників середніх шкіл.

Про це йдеться у листі президента Віктора Ющенка на ім'я прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

У листі Ющенко нагадує про указ від 20 березня "Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні".

Відповідно до цього указу, Кабмін зобов'язаний вжити вичерпних заходів для вирішення проблемних питань у запровадженні зовнішнього незалежного оцінювання випускників, що хочуть вступити до вузів.

Цей указ, зокрема, передбачає вчасне та повне фінансування відповідних заходів, організаційне, кадрове та нормативно-правове забезпечення, широке інформування учнів випускних класів та випускників минулих років, їх батьків і педагогів про порядок проведення тестування.

Водночас президент отримує звернення, які свідчать про наявність у цій справі низки серйозних проблем, які можуть дискредитувати зовнішнє незалежне оцінювання.

Це, зокрема, стосується фінансування заходів, вчасного та безпечного підвезення випускників до пунктів тестування, протидії будь-яким надзвичайним ситуаціям під час оцінювання, дотримання процедури тестування.

"Прошу вжити вичерпних заходів щодо вирішення проблемних питань з метою забезпечення успішного проведення у 2008 році зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти та запобігання ризикам у цій справі", – наголосив Ющенко.

Протягом тижня президент очікує від прем'єра особисто інформації про проведену роботу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування