БЮТ знову звинуватили у шлюбній зраді з ПР

Четвер, 17 квітня 2008, 15:35

Лідер "Єдиного центру" Ігор Кріль переконаний, що події у Верховній Раді у п’ятницю засвідчили черговий ситуативний союз між фракціями БЮТ і Партії регіонів для зриву голосування за законопроект "Про Кабінет Міністрів".

Про це він сказав в коментарі УНІАН.

"З огляду на те, що БЮТ свідоме блокування остаточного прийняття цього закону прикриває різними "благородними" приводами, нагадаю: ухвалення нової редакції закону про Кабмін є одним із зобов’язань БЮТ, закріплених у коаліційній угоді", - наголосив Кріль.

На його думку, сьогодні у парламенті фракція БЮТ вміло скористалася нагодою - пожежею на ринку в Харкові - і сконструювала кризову комбінацію, внаслідок якої сесійне засідання було закрито.

"Технологи БЮТ добре розуміли, що порушення саме в день розгляду кабмінівського законопроекту питання про перевибори харківської влади неодмінно збурить фракцію ПР, яка вже має кількатижневий досвід блокування роботи Ради", - вважає депутат.

"З іншого боку, "регіоналам" також дуже вигідно зайвий раз пограти м’язами і погаласувати на захист свого однопартійця, мера Харкова Михайла Добкіна. Отже, БЮТ знову виступив у шлюбній парі з ПР, як це неодноразово траплялося раніше", - переконаний Кріль.

"Єдиний центр" наполягає на неухильному виконанні БЮТ, як учасником парламентської більшості, коаліційної угоди, одним із пунктів якої є прийняття закону "Про Кабінет Міністрів".

"Ми наголошуємо на неприпустимості створення надуманих приводів для блокування розгляду цього питання в сесійній залі. Тим більше ми різко засуджуємо дії БЮТ, який у своїх корпоративних цілях іде на ганебні змови з опозицією", - наголосив Кріль.

Він додав, що "Єдиний центр" залишає за собою право і надалі доводити до громадян України свою позицію щодо подібної тактики коаліційної сили, яка підриває єдність більшості та суперечить передвиборчим зобов’язанням.

У п’ятницю фракція ПР заблокувала роботу парламенту протестуючи проти розгляду питання щодо голосування за дострокові вибори у Харкові.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...